با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر، مرتبط با موضوع در دسترس شما خواهد بود.با توجه به رشد تکنولوژی و شهر نشینی دیگر مانند گذشته و به روشهای سنتی نمیتوان ساختمان سازی کرد، زیرا این روش ها پاسخگوی نیازهای ما به ایجاد فضاهای خاص و امروزین در بناها نیستند. برای جوابگوئی به این نیاز معماران باید آگاهی های لازم نسبت به مشخصات فنی، پتانسیل ها و امکانات تولید مصالح ساختمانی و شیوه های جدید ساخت و ساز داشته باشند تا بتوانند در برنامه ریزی و طراحی بناها از آنها بهره گیرند و در جهت معماری نوین حرکت کنند.
ویژگیهای استفاده از مصالح نوین از لحاظ کیفیت: سبک سازی– سرعت اجرا – بهبود منظر بصری و زیست محیطی ساختمان ها– امکان ایجاد فرمهای جدید – صرفه جویی در انرژی(عایق صوتی و حرارتی )- سازگاری با محیط زیست و افزایش عمر مفید ساختمان- افزایش ایمنی(استحکام، مقاومت در برابر آتش سوزی و...)
ویژگیهای استفاده از مصالح نوین از لحاظ کمیت:کاهش پرت مصالح – مدولار و تولید انبوه
سبک سازی: با توجه به زلزله خیز بودن کشورمان باید تلاش شود که ساختمانهایی طراحی و اجرا شوند که در کنار استحکام کافی سبک باشد تا کمترین آسیب را در زمان حوادث بوجود آورند که این امر با مصالح نوین میسر است .بطورمثال اگر با روشهای سنتی دیوارچینی با آجر اجرا شوند دیگر امکان ساخت برج های چندین طبقه و ساختمان های مرتفع میسر نخواهد بود یا استفاده از بلوک های سبک گازی به جای بلوک های سیمانی که برای این هدف انجام میگیرد.
سرعت اجرا: چون بسیاری از مصالح نوین به صورت پیش ساخته بوده و در محل اجرا نصب می شوند، دارای سرعت اجرایی بالایی می باشند . بطورمثال3 دی پانل ها، سیستم آی سی اف( ICF)
بهبود منظر بصری و زیست محیطی ساختمان ها: استفاده از مصالح نوین این امکان را فراهم می سازد که بتوانیم بناهایی با تنوع بصری از لحاظ رنگ و جنسیت خلق نمائیم. به کارگیری متناسب مصالح بومی و نوین در سازهها در جهت بهبود دو منظر بصری و زیست محیطی آنها در راستای ارتقای توسعه زندگی شهری لازم دانست. به طور مثال آجرهای نسوز و پانل های اتصال خشک نما امکان ایجاد فرم های جدید: یکی دیگر از محاسن استفاده از مصالح و تکنولوژی نوین این است که امکان خلق فرمهای گوناگون معماری را فراهم می سازد. بطور مثال فرم های بناهایی مانند موزه گوگنهایم فرانک گهری از قطعات تیتانیوم ساخته شده اند که امکان ساخت چنین فرمی با مصالح قدیمی امکان پذیر نبود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر، مرتبط با موضوع در دسترس شما خواهد بود. صرفه جویی در انرژی: استفاده از مصالح نوین سبب آسایش حرارتی در زمستان و تابستان، هزینه کمتر برای تاسیسات گرمایشی و سرمایشی و در نهایت کاهش هزینه سالانه انرژی ساختمان ها می شود.برای مثال شیشه های کنترل کننده انرژی یا LOW_EMISSIVITY که در فارسی به شیشه کم گسیل ترجمه شده است شیشه هایی هستند که انتقال حرارت بسیار کمتری نسبت به شیشه معمولی و شیشه فلوت دارند و مانند یک عایق حرارتی شفاف عمل می کنند.
این نوع شیشه ها اجازه عبور بحش مریی طیف نور را می دهند اما بخش حرارتی، امواج مادون قرمز و امواج مضر ماوراءبنفش را منعکس و محدود می کنند.
در گذشته برای پنام یا عایق کردن دیوارها در مقابل حرارت و صوت مجبور بودند که دیوارهایی با ضخامت زیاد بسازند تا به علت جرم حجمی زیاد مانع نفوذ حرارت و انتقال گرما یا سرما شوند که امروزه این امر امکان پذیر نیست وباید به وسیله مصالح عایق دار مانند سفال های عایق دار و ..... مانع انتقال حرارت شویم و با مصالح و پوشش های ضد صوت مانع نفوذ صوت مزاحم به داخل بناها شویم. پشم سنگ متشکل از الیاف معدنیست که ماده اولیه آن از سنگ بازالت (سنگ آزرین) بازمانده آتشفشان ها می باشد. با استفاده از عایق های پشم سنگ اسکلت فلزی ساختمان پایداری خود را در شرایط آتش سوزی حفظ نموده و امنیت بیشتری را برای ساختمان به وجود می آورد. نکته بسیار جالب اینکه پشم سنگ به صورت همزمان هم عایق حرارتی و هم عایق صوتی می باشد.
مسأله دیگر این است که در تولید محصولات سنتی به روش سنتی انرژی بیشتری استفاده می شود . مثلا انرژی که برای تولید آجر مصرف می شود 2 برابر انرژی مصرف شده برای تولید همان میزان مصالح نوین است.
سازگاری با محیط زیست و افزایش عمر مفید ساختمان: ساختمان هایی با درجات متعددی از تکنولوژی جدید (Hi-Tech) که کاملاً رفتار اکولوژیکی دارند و قادرند با بهره گیری هوشمندانه از مصالح سازگار و عملکرد مناسب، در برابر تغییرات مستقیم و غیر مستقیم پیرامون خود واکنش نشان دهند و خود را با شرایط مناسب تطبیق دهند. این نوآوری ها وظایف جدیدی را برای طراحان و معماران ایجاد می کند که از قافله پرسرعت تکنولوژی عقب نمانده و آنها را درطرح های خود بکار گیرند. طراحی ساختمانهای پایدار یا سبز از جمله روشهای امروزین برای رسیدن به هدف ذکر شده است.
نتیجه گیری با توجه به مزایای گفته شده برای مصالح نوین ایده هایی که در امر ساخت و ساز و مصالح بنا ارائه می شوند با وضعیت اجتماعی، اقتصادی،زیست محیطی، صرفه جویی انرژی ارتباط دارند. از این رو مصالح نوین و ویژگی های آن ها نقش موثر و جایگاه ویژه ای در ساختمان سازی دارند. امروزه با پیشرفت های جدید و سرعت روزافزون تکنولوژی و خلاقیت می توان ایده هایی نو برای مصالح اندیشید تا بتوان در امر ساخت و ساز موفق بود. برای افزایش آگاهی معماران و مهندسان و همچنین کارفرمایان می بایست نمایشگاه ها و همایش های متعددی در زمینه معرفی مصالح نوین و کارکرد موثر آن ها در ساختمان سازی برگزار گردد.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر، مرتبط با موضوع در دسترس شما خواهد بود.